Follow:
Browsing Category:

TRAVEL

    TRAVEL

    I’m going to……..

    Trip to South Korea

    Bismillahirrahmanirrahim.

    After 1 year of waiting, now it’s finally the time, I’ve been counting months and days and now finally my dream has come true. I’m going to………….SOUTH KOREA! I have always dream to be in Korea, yes because I am a Kpopper, so South Korea has been my number one place I want to visit. I never thought I will fly there this soon. Alhamdulillah syukur. Who said dream never come true. I do now!

    By the time you read this post I will be at Seoul finding my oppas, haha. Let’s get real, sambil menyelam minum air kannn. Who knows?

    Well, let’s get back to the topic. Packing my stuff and all the preparations. Packing seems easy, but I tell you if you didn’t plan well enough, your luggage boleh jadi sardine. Especially since I will be taking sweaters and thick jacket. Why la you want to bring jacket? Buat berat beg je kan. Hooo, choi mulut tu kan. Well, right now is cold in Seoul during the evening and night, the temperature suddenly dropped this week (I have friend who were already there). Idk how freaking cold it is, that’s why I’m bringing my jacket. Other preparation including checking all my necessities, changing money, and preparing for my heart and soul.

    Hopefully I will be back in one piece !

     

    Share:
    TRAVEL

    Percutian ke KRABI (Day 4) & total money I spend

    Ikuti kisah percutian saya di Krabi selama 4 hari 3 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan juga bajet duit yang diperlukan.

    Ikuti kisah percutian saya di Krabi selama 4 hari 3 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan juga bajet duit yang diperlukan.

    Percutian ke KRABI (Day 4) – 30/8/2015

    This is the last day. Rasa sedih sangat sebab nak balik Malaysia dah. Flight dari Krabi pukul 10 (kalau tak salah) so kami naik taxi car ke Krabi Airport. Tunggu flight sampai aku dah pening-pening (yelah sedih ceh), kali ni aku wrap luggage aku takut terpecah, kemain kasar dorang campak beg kita. So kalau sayang beg, sila wrap.

    So flight from Krabi Airport – Bangkok Airport, Bangkok Airport – KLIA. Seperti biasalah dekat Bangkok Airport tu nak menunggu dalam 3 jam. Disebabkan kami mengantuk. jumpa je port bangku yang kosong, tidur je kat situ. Kalau ade duit lagu bolehlah shopping kat airport. Touch down KLIA dalam pukul 10 malam. Read more

    Share:
    TRAVEL

    Percutian ke KRABI (Day 3)

    Ikuti kisah percutian saya di Krabi selama 4 hari 3 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan juga bajet duit yang diperlukan.

    Ikuti kisah percutian saya di Krabi selama 4 hari 3 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan juga bajet duit yang diperlukan.

    Percutian ke KRABI (Day 3) – 29 Ogos 2015

    Hari ketiga kami set untuk berjalan-jalan, menikmati cuaca (panas ok), dan lihat kehijauan di sekililing, cewah.
    Seperti biasa, tour start pukul 9 pagi. Get ready, breakfast ala kadar. Tapi kami dapat makan nasi pulut dengan ayam goreng. Inah, tour sales girl yang belikan. Sedapnya! Tengah rushing tu sempat lagi makan, takkan taknak kot kan. Bawah ni saya tepek gambar.

    Read more

    Share:
    TRAVEL

    Percutian ke KRABI (Intro & day 1)

    Ikuti kisah percutian saya di Krabi selama 4 hari 3 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan juga bajet duit yang diperlukan.

    Ho yeah, akhirnya inilah post percutian ku ke Krabi, Thailand. Inilah percutian kali pertama ke luar negara dengan duit sendiri. Alhamdulillah, dapat jugak pergi Krabi walaupun masa sebelum nak pergi ni asyik teragak-agak nak pergi ke tak. Bila ada member yang pandai tengok tiket flight and bagi encouragement nak pergi, akhirnya tercapai jugak.

    Inilah dia, aku labelkan sebagai ‘Percutian Idaman : KRABI’ sebab dah lama nak travel sini.

    Read more

    Share:
    TRAVEL

    My Healing Trip to Pulau Perhentian

    Ikuti kisah percutian saya di Pulau Perhentian selama 3 hari 2 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan jugak bajet duit yang diperlukan.
    Akhirnya, inilah percutian pertama sejak bekerja selama 2 tahun kot. This is macam my healing trip to Pulau Perhentian. Actually dah lama nak ke Pulau Perhentian cuma tak dapat partner yang betul-betul nak pergi. Inilah kisah percutian saya di Pulau Perhentian selama 3 hari 2 malam dengan pelbagai aktiviti menarik dan jugak bajet duit yang diperlukan.

    Read more

    Share: